top
Image Alt

Libanon

Libanon

Den libanesiska befolkningen har under en lång period befunnit sig i en svår tid. Landet går igenom fyra kriser, en politisk- och ekonomisk kris, Covid-19 samt explosionen i Beirut som orsakade hundratals dödsfall och förstörde fler än 300 000 hem.

Vi har hjälpt över 500 familjer

genom att tillhandahålla mat, kläder och medicin. Vi har möten med människor som har genomgått hårda prövningar och har i syfte
att uppmuntra dem. Vi anordnar allmänna möten i kyrkor för det libanesiska folket, där vi har möjlighet att be, motivera och ge stöd åt dem. Detta uppskattas av människor då de är i stort behov av sådana möten och är en stor uppmuntran i svåra tider. Det är även glädjande att få vittna om deras trofasthet trots alla utmaningar.

Vi anordnar även små möten med syriska och irakiska

flyktingar i Libanon. Deras situation är betydligt svårare. Det är redan svårt för de libanesiska medborgare att få sina basala rättigheter såsom mat och medicin, för flyktingarna har det varit oerhört svårt. Trots detta, känner vi Herrens närvaro starkt och många väljer att lämna sina liv till Kristus. Dessa personer kopplar vi till lokala kyrkor som kan följa upp dem i sin nya tro och möjlighet att gå lärjungeskola. Många kontaktar oss och informerar om att de fått bönesvar och människor botas av sjukdomar. Människorna i Libanon har genomgått stora utmaningar men vi har fått se hur Herren stått med dessa människor och helat dem.

Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Error: Contact form not found.