top
Image Alt

Irak

Irak

Det kristna folket och yazidiska folket i Irak har fått utstå olika former av förtyck och kränkningar sedan IS slog till. Kristna drevs bort från sina områden och deras hus vandaliserades av IS-militanter. Dessa människor utsattes för olika former av utnyttjanden, kvinnor och barn betraktades som slavar för IS. Deras hem, ägodelar och i princip stora delar av sina liv konfiskerades av IS.

Vad dessa människor fått utstå har lämnat djupa ärr, både fysiskt och mentalt. Idag lever kristna och yazidier i konsekvenserna av IS förödande handlingar och har stora utmaningar framför sig. Många kristna och yazidier bor i olika läger och behoven är stora. Vi arbetar för att stödja dessa utsatta människor i Irak på olika sätt.

Vi bidrar med basal humanitär hjälp i form av mat, vatten och kläder för familjer. Anordnar yrkesutbildningar för att utöka möjligheten för dessa människor att hitta arbete. En förskola har öppnats för att bidra med fler arbeten för kvinnor samt underlätta för arbetande mödrar. Vi delar ut leksaker och anordnar aktiviteter för barn. Vårt arbete inriktar sig till stor del att uppmuntra och ge stöd för nytroende kurder och yazidier genom att bland annat förse med utbildning om grunderna i den kristna tron. Vi anordnar även konferenser med lokala kyrkoledare i syfte att hjälpa dem att plantera kyrkor i de områden där kyrkor inte existerar. Vi uppmuntras av att få bevittna väckelsen och de under som sker bland folket i lägren.

Irak
År 2018 öppnade Herren en dörr för oss att komma in i flyktingläger där yazidiska och syriska flyktingar befinner sig. Ett stort antal av de personer som befinner sig i flyktingläger i Irak har tidigare varit fångar hos IS soldater i flera år.

besöka alla tjänster

UNGA FLICKOR HAR SÅLTS SOM SEXSLAVAR
VARJE BARN ÄR VÄRDEFULLT
INFÖDDA EVANGELISTER
FLYKTINGLÄGER I IRAK
DE UTSATTA BARNEN SOM HÖLLS FAST AV IS; VISSA AV DEM ÄR IS BARN
SERVE NOW, MINISTRY
WATER WELL DRILLING
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Error: Contact form not found.