top
Image Alt

Egypten

Vi har i flera års tid arbetat med olika projekt i utsatta städer och byar i Egypten. Vi har bland annat församlingsplanteringar i områden där det inte finns någon kyrka eller församling. Vi utbildar ledare och evangelister som finns på plats för att driva församlingen.

 

Vi får se församlingarna växa och människor bli frälsta.

Unga flickor i södra Egypten är ständigt utsatta då de är tvungna att arbeta under slavliknande förhållanden, för att bidra till familjens försörjning och har ingen möjlighet att gå i skola och få en utbildning. Många av dessa flickor utsätts för misshandel, sexuella trakasserier och våldtäkter av arbetsgivare och i vissa fall även av familjemedlemmar.

Vi hjälper dessa flickor med att få vård av kvinnliga läkare och psykologer, samt ger dem ett tryggt hem att få bo i. Vi har konferenser några gånger om året där vi samlar de utsatta flickorna från 17 olika byar och talar om Guds kärlek och förlåtelse, vi uppmuntrar dem och ber för dem. Ett antal ledare finns med på plats som efter konferenserna följer upp flickornas situation och blir deras kontaktpersoner.

Vi driver även ett hjälpprojekt för fattiga familjer som har svårt att försörja sig. Vi hjälper dem genom olika hantverkskurser och ger dem tillgångar för att kunna starta ett eget projekt att livnära sig på. Vi delar också ut mat och mediciner för de behövande. Vi försöker också hjälpa till med kostnader för mycket akuta operationer som de sjuka ofta inte har råd med.

besöka alla tjänster

SERVE NOW, MINISTRY
LOKALA MISSIONSTJÄNSTER
RÅDGIVNINGSTJÄNST
AFFÄRSIDÉ FÖR SMÅFÖRETAG
ADOPTERA BARN FÖR UTBILDNING
UTSATTA UNGA FLICKOR
MATPAKET
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Error: Contact form not found.