top
Image Alt

Flyktingar

Flyktingarbete

Vi vet att antalet flyktingar som kommer till Sverige från de arabiska länderna och andra länder har blivit mycket stor och många har kommit helt nyligen till Sverige.

Vi har varit och är fortfarande där för att hjälpa våra bröder och systrar som kommer från svåra omständigheter, som ett resultat av krig och förföljelse. Vi går i Jesu fotspår som gjorde gott och hade medömkan med folkmassan.

Det största mängden av flyktingar talar förstås arabiska, vilket gör det nödvändigt att helhjärtat predika evangeliet för dem. De hade många frågor om Jesus Kristus och Bibeln. Vi har bett mycket för de arabiska länderna att de ska bli fyllda av Kristi frid. Här har nu möjligheterna blivit oss givna, så vi tackar Herren så mycket för denna möjlighet att dela hans Ord och evangelium.

Kyrkan (församlingen) förser detta ämbete på olika sätt för att möjligen vinna så många det går för Guds rike och Herren välsignar detta arbete att bygga församlingen. Det finns många vittnesbörd om mirakel och helanden som alla kan intyga.

Man samarbetar med migrationsverkets och de olika myndigheter att ge flyktingarna hjälp med översättningar och ge råd och hjälp på många sätt. Genom centret förser kyrkan också med kläder och tar emot flyktingar vid det “Global Gemenskap Center” i kyrkan för att lära känna dom i en atmosfär av bön och kärlek, att ge dom en bibel och finna på sätt att hålla kontakt med dom på de olika platserna i Sverige.

Lärande av svenska för nytillkomna. Ett stort antal har deltagit i språkundervisning och många har lärt sig svenska utan att ha deltagit i språkskolor. Speciella seminarier hålls om integration i samhället, uppfostran av barnen och relationer mellan man och hustru.

Man håller särskilda kurser om lärjungaskap för dom som vill, vi har funnit att mång vill lära känna om kristen tro. Och vi har sett många som accepterat Kristus som Herre i sina liv. Vi ser tecken, mirakel och helande, särskilt i att kunna förlåta dom som gjort dom illa.

Vi har kurser i rådgivning, särskilt eftersom många flyktingar kom p.g.a krig och deras tillstånd var mycket dåligt. De led av rädsla, oro och olika psykiska tillstånd p.g.a de svårigheter de gått igenom. Särskilt barnen och kvinnorna och flickor som blivit sålda till ISIS som sexslavar. Vi såg också många av dem bli fria och helade genom Jesu Kristi kärlek.

Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Error: Contact form not found.