top
Image Alt

Flyktingar

Refugee ministry

Sverige har tagit emot ett stort antal flyktingar, särskilt sedan 2014 och Sverige och Tyskland var bland de länder som tog emot mest flyktingar från Mellanöstern. Självklart var det ett stort arbete för Sverige, ett litet land att te emot ett så stort antal flyktingar. Flyktingförläggningar öppnades överallt. Immigrationsdepartementet, som är ansvariga för detta, kunde inte klara av denna svåra och omöjliga sak ensam, så det var nödvändigt att innefatta hela samhället och även kyrkan i detta arbete, för att kunna hjälpa, de kära nytillkomna.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vår kyrka och våra medlemmar har en stor uppgift i att erbjuda hjälp i hela Sverige eftersom vi kan språket och kulturen hos de nytillkomna. Vi kan tala mycket om vad vi har gjort under dessa år men jag berättar lite kort om vad vi har gjort, särskilt pastor Merzek Botros, genom att öppna sitt hjärta, sin tid och sina stora kärlek till dessa människor.
Pastor Merzek Botros gjorde många besök och reste inom Sverige för att hjälpa svenska kyrkor genom att ge speciella lektioner hur man ska förhålla sig till flyktingarna, även i hur man på bästa sätt ska berätta budskapet om Jesus Kristus för dessa. Ett team på 50 personer bildades för att hjälpa hela tiden i förläggningarna nära oss både dag och natt, genom översättningar, rådgivning och genom att vara med dem för att skapa en atmosfär av kärlek och vänskap med dem. Vi hjälpte dem att går till sjukhus för deras sjukdomar och behov på det området och till psykologer för deras trauman av chock. Vår dörr till kyrkan stod alltid öppen för att hjälpa dem på alla sätt.

Svenska språket..

Vi erbjuder fortfarande kurser i svenska språket helt gratis till de nytillkomna. Efterfrågan i svenska språket var stort och det var till stor hjälp för varje individ , tillika för svenska staten, därför att flyktingarna måste vänta ibland i flera år för att få veta om de får uppehållstillstånd eller inte. Många deltog i våra kurser i svenska och efter att de fått .gick de vidare för att söka arbete. Vi tackar Herren för vi såg många utmärkta exempel på att det gick bra. De var tacksamma för all kärlek och hjälp från kyrkan i detta avseende.

MÖT FLYKTINGAR

Vi har fått en fantastisk möjlighet att missionera bland folk som kommer hit från många länder, bland annat Syrien, Irak, Egypten och andra.
Här har vi plats för bibelundervisning, mindre sammankomster och en bokhandel med litteratur på både arabiska och svenska. Vi har ett rum som är fullt av kläder som vi fått från olika håll. I ett annat finns kristna filmer, undervisnings-DVD och mycket annat. Här anordnas kurser för människor som är nya i tron och för muslimer som är nyfikna på kristen tro.

Vad vi gör för och med dem
  • Delar ut hjälp i form av mat, kläder, osv
  • Svenskundervisning fem gånger i veckan
  • Berättar om Sverige och integration
  • Visar Jesusfilmen med efterföljande diskussion
  • Ber med dem
  • Gudstjänst varje vecka
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Error: Contact form not found.